,,Правителството ще остане на власт``. Това заяви в Брюксел министърът

...
,,Правителството ще остане на власт``. Това заяви в Брюксел министърът
Коментари Харесай

Тагарев: Вотът на недоверие няма да успее

,,Правителството ще остане на власт``. Това съобщи в Брюксел министърът на защитата Тодор Тагарев. Той бе безапелационен, че вотът на съмнение няма да успее.

,,Ще ни бъде дадена опция още веднъж да обясняваме отбранителната политика на страната. Започва да ме тормози, че доста време отива за разискване на едни и същи въпроси, и като предписание огромната част от тези, които задават въпросите, не се интересуват от отговора, а търсят да създадат някакви пропагандни внушения. Това към този момент стартира да става досадно “, заключи Тагарев.

Той добави, че по всичко наподобява, че войната в Украйна ще продължи още и ще има потребност от допълнение на военните хранилища на страните от Европейски Съюз. Според него това значи, че ще има поръчки към българската промишленост.

Той прикани Европейски Съюз да продължи със забележителна военна поддръжка за Украйна, която да обезпечи на страната опцията да посрещне най-неотложните си потребности в региона на защитата, да отбрани своя народ и сериозната си инфраструктура. Министърът поддържа дълготрайните задължения на Европейски Съюз в съдействие с сътрудниците.

,,България е голям производител на муниции по отношение на съотношението на популацията и икономиката``, добави той.

,,До 8 декември продължава европейската процедура за кандидатстване на компании от военнопромишления компмлекс за разширение на индустриалните благоприятни условия. Очаква най-малко 2-3 български компании да получат в допълнение финансиране.``

" Има интерес във компаниите даже сами да влагат, тъй като виждат, че търсенето е голямо. Европейски Съюз дава част от средствата за спомагателни вложения. Бързо се надявам да има решение ", разяснява министърът.

Относно общата самодейност на България, Румъния и Турция за повишение на сигурността в Черно море той разясни, че концепцията за тази интервенция е съгласувана. Трите страни ще имат екип в Анкара след десетина дни, който ще гледа по какъв начин съответно ще бъде осъществено съглашението.

Тагарев чака, че в случай че всичко върви обикновено, скоро страната ни ще има такава интервенция.

На съвещанието на Направляващия ръб на Европейската организация по защита министър Тагарев поддържа бюджета на Агенцията за 2024 година, както и новите цели на Европейски Съюз за развиване на качествата, насочени към новите технологии.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР