Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства, съобщи

...
Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства, съобщи
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства

Правителството се разпореди с парцели в интерес на ведомства, заяви пресслужбата на Министерски съвет.

С решение на Министерския съвет три парцела - обществена държавна благосъстоятелност, предоставени за ръководство на Министерство на вътрешните работи, стават частна държавна благосъстоятелност. Те съставляват независими обекти в постройка на ул. "Рокфелер " 50 в Петрич. Имотите са с отпаднала нужда за Министерство на вътрешните работи, не се употребяват за обществени функционалности и е деклариран интерес за закупуването им.

Имот - обществена държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на Национална компания "Железопътна инфраструктура ", се афишира за парцел - частна държавна благосъстоятелност. Имотът се намира в област Стара Загора, град Гълъбово и съставлява урегулиран аграрен парцел с повърхност 967 кв.м. Промяната на статута на парцела ще даде опция за осъществяване на разпоредителни покупко-продажби с него, при което компанията ще осъществя доходи, нужни за възстановяване на нейното финансово положение.

"Български пощи " ЕАД ще продаде своя дял (6,7 на сто) в неподвижен парцел в Правец. Съсобственикът на постройката - общинската администрация в града, е показал интерес към пазаруване на каузи на пощенския оператор. Продажбата ще бъде осъществена посредством директно договаряне по цена, не по-ниска от избраната от самостоятелен оценител.

Променя се предназначението на аграрен парцел в горска територия - обществена държавна благосъстоятелност, нужен за "Обект Лопово ". Той се намира в с. Коларово, община Петрич с повърхност 5 162 кв. м. Имотът е обвързван с националната сигурност и защитата на страната, написа в известието.

По предложение на Междуведомствения съвет за ръководство на отнетото имущество Министерският съвет разпореди на Националната организация за приходите да реализира съответните правни и в действителност дейности и да продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в интерес на страната, с влезнали в действие правосъдни решения по два случая, допълват от Министерски съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР