Правителството се ползва с около 20% доверие. Подобно измерихме и

...
Правителството се ползва с около 20% доверие. Подобно измерихме и
Коментари Харесай

Едва 20% от българите имат доверие в правителството

„ Правителството се употребява с към 20% доверие. Подобно измерихме и когато то беше формирано “, съобщи в „ Тази заран “ социологът Добромир Живков от „ Маркет линкс “.

По думите му това е към 1/5 от българите, изразяващи доверие към кабинета, което не е доста, само че „ би трябвало да имаме поради събитията – досада от жителите от политическата обстановка, както и напрежение, т.е. макар че не е високо, те го поддържат устойчиво “.

„ Обществото като цяло се успокоява, понижават хората, които споделят, че страната не се развива в вярната посока “, сподели още Живков.

Спрямо доверието към прокуратурата социологът уточни, че „ да, отразява се, само че би трябвало да кажем, че обичайно недоверието към правосъдната ни системата продължава да бъде проблем “.

„ 49-ото национално заседание започва доста ниско с 9% доверие, само че имаме развиване – до 11%. В този смисъл още веднъж споделям, че се успокояват нещата и българите виждат по какъв начин институциите се задвижват и правят работата си. Президентът с 41% има най-висока степен на доверие, само че тук въпреки всичко има конвенционалност, той се движи сред разделяне, друга е картината по отношение на времето, когато беше избран отново. Президентът усилва у едни пластове поддръжката, само че с концепцията, че измежду едни печели, а измежду други губи, се случва една поляризация “, изясни още Живков.

За процентите на доверие към премиера Николай Денков – 23%, и заместника му – Мария Габриел – 25%, социолога разяснява, че „ не е огромна изненадата, и двете политически фигури стоят еднообразно, с някакво преимущество на Габриел “.

За сглобката Живков съобщи, че „ обществото почва да приема тази коалиция, въпросът е какво ще се случи на локалните избори, като цяло по какъв начин ще се развие доверието ще разберем, откакто преминат “.

„ Домашното принуждение е съществено приет проблем в обществото, постоянно над 60-70%. Обществото разсъни в себе си защитните сили, че без значение какво е насилието, то се отнася за всички, това е висока степен на консенсус, в случай че си зададем въпроса при коя друга тематика може да има такова единодушие сред обществото “, сподели още Живков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР