Правителството, работодателите и синдикатите се споразумяха за размера на компенсациите

...
Правителството, работодателите и синдикатите се споразумяха за размера на компенсациите
Коментари Харесай

80% компенсации за цени на електроенергията над 200 лв/мвтч ще получи бизнесът за м. май и юни

Правителството, работодателите и синдикатите се споразумяха за размера на обезщетенията поради високите енергийни цени.

За месеците май и юни размерът на поддръжката ще бъде 80% от цените на електрическата енергия над 200 лв/мвтч. До момента границата, над която се предвиждаше подкрепяне, бе 185.59 лв/мвтч.

За природния газ се планува цялостно компенсиране на растежа над априлските цени, заяви пред публицисти министърът на енергетиката Александър Николов.

Едновременно с тези краткосрочни ограничения държавното управление, синдикатите и работодателите ще приготвят законодателни решения, които да регламентират дълготраен механизъм за подкрепяне при нужда. Предложенията би трябвало да станат факт през идните седмици. Това автоматизиране на процеса ще обезпечи предвидимост за бизнеса при положение, че неустойчивостта на пазара продължи.

От 1 юли България ще получава в цялостен размер контрактуваното количество природен газ от Азербайджан в размер на 1 милиарда куб. м. годишно, без значение дали междусистемната връзка Гърция – България е подготвена и влезнала в употреба. Това заяви пред публицисти министър-председателят Кирил Петков. За задачата ще бъдат употребявани всички вероятни различни трасета.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР