Правителството приключва взаимоотношенията си с „Газпром“, но не приключи вноса

...
Правителството приключва взаимоотношенията си с „Газпром“, но не приключи вноса
Коментари Харесай

Манолова разби властта: Светкавична далавера на годината! Комисионните – 10млн. лева месечно

Правителството завършва взаимоотношенията си с „Газпром“, само че не завърши вноса на съветски газ. Това сподели в предаването „Лице в лице“ по БТВ водачът на „Изправи се България“ Мая Манолова.

Часове след прекъсването на природния газ за България от „Газпром“ бяха подписани газови контракти. Този газ е съветски. Прави се импорт през медиатори. Това е най-светкавичната спекулация на годината. Тя ще коства на българския бюджет към 1 милиарда лв. годишно. Можем да предположим, че комисионните са към 10 млн. лв. месечно, съобщи Манолова.

Това не е енергийна независимот, това е промяна на медиатори и на комисионери. Ако ръководещите схващат независимостта като самостоятелност от „Газпром“ и взаимозависимост от другари на новите министри – това не е самостоятелност, уточни тя.

Договорът е подписан за няколко часа, без търг. Ще купуваме съветски газ от гръцката държавна акция, добави водачът на „Изправи се България“.

Трябва да вършим това, което вършат Гърция и Германия – да плащаме на „Газпром“ в долари и евро. Явно замисълът тук е бил да се сменят медиаторите и да се вдигнат цените, което ще убие българския бизнес. Нищо не постановяваше тази неотложност. Можеше да създадат конкурс, да употребяват газовите тържища, да го създадат обществено, разяснява Мая Манолова.

Управляващите тотално не помниха предизборните си обещания. В момента обещанията са заменени с битка за постове и комисионни, сподели още Манолова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР