Правителството прие решение за откриване на процедура за предоставяне на

...
Правителството прие решение за откриване на процедура за предоставяне на
Коментари Харесай

Открита е процедура за предоставяне на концесия на морските плажове „Албена“ и „Ривиера“

Правителството одобри решение за разкриване на процедура за даване на концесия на морските плажове „ Албена “ в община Балчик и „ Ривиера “ в община Варна. Целта е плажовете да се обезопасят и да се дават услуги от публичен интерес за периода на концесията, оповестява Novini.bg.

Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е избран според признатата от Министерски съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове. За плаж „ Албена “ възлиза на 1 594 293 лева, а за „ Ривиера “ – на 319 256 лева

Двата плажа следва да бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от публичен интерес.

Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразни с Решение № 604 от 22 юли 2016 година на Министерския съвет за одобряване на минимални критерии за сложна оценка на офертите при осъществяване на конкурс за установяване на концесионер на морски плаж в отговор на публичните настройки и упования за уравновесен държавнически метод при установяване на предстоящото от страната минимално годишно концесионно заплащане, икономическа съотносимост с общодостъпни цени на услуги на предлагани плажни такъми – чадъри и шезлонги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР