Правителството прие решение за административно-териториална промяна в община Поморие, с

...
Правителството прие решение за административно-териториална промяна в община Поморие, с
Коментари Харесай

Село Каменар се превръща в квартал на Поморие

Правителството одобри решение за административно-териториална смяна в община Поморие, с което село Каменар става квартал на гр. Поморие . Това стана на днешното съвещание на Министерски съвет, оповестяват от държавната пресслужба.

В града, който е и административен център на общината, са съсредоточени системите на публично обслужване, има развита здравна мрежа, културни институции, градски превоз, детски и образователни заведения и други С присъединението на селото ще може да се усъвършенства транспортната скица, обслужваща двете обитаеми места. Също по този начин по този метод ще се усъвършенства достъпът на популацията до здравни, просветителни, обществени, културни и административни услуги, предлагани в общинския център на ежедневна база.

Повече хора ще имат опция да получават по-качествени услуги и ще могат да вземат участие интензивно в решаването на въпроси за взаимното развиване на двете обитаеми места и на района.

Проектът на Общ организационен проект за територията на община Поморие с обсег на всички обитаеми места и техните землища е в процедура по одобрение. Той планува разширение на строителните граници на с. Каменар и разширение на индустриалната зона южно от селото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР