Правителството прие решение да осигури национално съфинансиране в размер до

...
Правителството прие решение да осигури национално съфинансиране в размер до
Коментари Харесай

Кабинетът гарантира средства за участъка Крупник-Кресна на магистрала Струма

Правителството одобри решение да обезпечи национално съфинансиране в размер до 741 млн. лева за създаване на Лот 3.2 от автомагистрала " Струма " - от Крупник до Кресна.

С решението кабинетът поема ангажимент да обезпечи нужните средства за започване и довеждане докрай на строителството на най-тежкия сектор от автомагистралата - през Кресненското дефиле. Проектът планува създаване на напълно ново ляво платно в посока София източно от дефилето и рехабилитация на пътя в дефилето в посока Кулата.

В момента от автомагистрала " Струма " се строи лот 3.1 от Благоевград до Крупник, а лот 3.3 до Сандански е в употреба. Кабинетът гласоподава и 100 000 лв. за продължение на разкопките в античния град " Хераклея Синтика " край Рупите и 116 милиона в допълнение за реконструкцията на жп линията " Костенец-Септември ".

   Правителството отпусна 100 хиляди лв. за разкопки на античния Хераклея Синтика Правителството отпусна 100 хиляди лв. за разкопки на античния Хераклея Синтика
Правителството отпусна 100 000 лева на Министерството на културата за разкопките на античния град Хераклея Синтика край Рупите. Държавата към този момент предостав...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР