Правителството прие пакета от данъчни закони, заради които министрите се

...
Правителството прие пакета от данъчни закони, заради които министрите се
Коментари Харесай

Правителството прие пакета от данъчни закони, внася ги в парламента

Правителството одобри пакета от данъчни закони , поради които министрите се събраха през днешния ден на изключително съвещание. Това заяви след края му вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев . Именно той водеше съвещанието, защото министър председателят Николай Денков е на посещаване в Израел. 

Василев изясни, че пакетът от данъчни закони ще бъде импортиран допустимо най-бързо в Народното събрание , тъй че още в четвъртък да може да бъде прегледан от Комисията по бюджет и финанси.

„ Данъчните закони бяха оповестени за публично разискване още в края на септември. Целият месец октомври имаше публично разискване, след което бяха взети поради няколко оферти, които получихме. И законите са финализирани за изпращане към Народното събрание. След приемането на данъчните закони ще бъде закрепена изцяло приходната част на бюджета и Народното събрание ще може да одобри и бюджета преди края на годината “ , изясни Асен Василев.

Попитан от публицисти за изборите и представянето на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ той отговори:

„ Аз мисля, че най-важното нещо, което се случи в тези избори е, че хората съумяха да изберат кметове, които да работят за подобряването на техния град. В разнообразни градове това са представители на разнообразни политически сили. „ Продължаваме промяната “, знаете, завоюва на балотажа в някои ключове градове. Това са: София, Варна, Благоевград, Пазарджик, тъй че това демонстрира, че една огромна част от българските градове са предпочели да трансформират досегашния си модел на държание. “

Асен Василев разяснява и рецензиите на Бойко Борисов, че пакетът от данъчни закони е незнаен на ГЕРБ, като акцентира, че той е бил оповестен в края на септември и един месец е стоял на публично разискване. Редица организации са дали своите оферти. Имало е такива и от Националното съдружие на общините в Република България. Василев бе безапелационен, че има един уравновесен пакет от промени в данъчните закони и акцентира, че последната преценка за това постоянно е на Народното събрание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР