Правителството прие министърът на иновациите и растежа, независимо от името

...
Правителството прие министърът на иновациите и растежа, независимо от името
Коментари Харесай

Министърът на иновациите ще координира Инициативата Три морета

Правителството одобри министърът на нововъведенията и растежа, без значение от името на лицето, което заема поста, да бъде народен координатор от българска страна на Инициативата " Три морета ". В сегашния длъжностен кабинет това е министър Александър Пулев.

" Три морета "  има за цел да подкрепи икономическото развиване на страните от Централна и Източна Европа, като насърчи вложенията - обществени и частни, в планове, ориентирани към развиването и укрепването на енергийната, транспортната и цифровата съгласуваност сред страните от района на самодейността. Инициативата не е институционализирана и няма седалище и секретариат. Всяка от участващите страни показва народен координатор, който взаимодейства с националните координатори на останалите държави-членки на Инициативата. Националният координатор за България е избран с т. 1 от Решение № 629 на Министерския съвет от 2020 година С предходните две промени за национални координатори са определяни съответни министри с техните имена.

Във връзка с последната промяна на състава на Министерския съвет (назначеното с декрет на президента служебно правителство) и идните парламентарни избори на 2 октомври 2022 година, е належащо да отпадне посочването на името на съответен министър на нововъведенията и растежа, който да извършва функционалностите на народен координатор от българска страна на самодейността, показват от служебния кабинет.

Изменението има за цел да увеличи правната сигурност при осъществяването на правни и в действителност дейности от настоящия министър на нововъведенията и растежа във всеки миг, без значение от настоящия състав на Министерския съвет, както и да увеличи стабилността на решението на Министерския съвет, като не се постанова неговото изменение при всяка промяна на лицето, назначено за министър на нововъведенията и растежа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР