Правителството прие Интегрирана транспортна стратегия за периода до 2030 г.,

...
Правителството прие Интегрирана транспортна стратегия за периода до 2030 г.,
Коментари Харесай

Модернизираме транспортната инфраструктура до 2030-а

Правителството одобри Интегрирана транспортна тактика за интервала до 2030 година, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Целите на транспортната тактика са свързани с повишението на успеваемостта и конкурентоспособността на транспортния бранш, възстановяване на транспортната съгласуваност и досегаемост, както и ограничение на негативните резултати от развиване на транспортния бранш.

Приоритетите в Интегрираната транспортна тактика са свързани с ефикасното поддържане, модернизацията и развиване на транспортната инфраструктура, както и с развиването на интермодален превоз.

Транспортната тактика цели още да усъвършенства изискванията за използване на правилата на либерализация на транспортния пазар и да увеличи сигурността и сигурността на транспортната система.

Стратегията съдържа повсеместен разбор на проблемите за всеки тип превоз. За разрешаването им са избрани ограничения от инфраструктурен, учредителен и действен темперамент.

Подготвен е и Национален транспортен модел, друг за пътническия и товарния превоз. Моделът е използван за обособените типове превоз в границите на страната, интернационалния превоз и директния превоз.

Наличието на тактиката попада в Предварителните условия на Европейската комисия за Европейските структурни и капиталови фондове в интервала 2014-2020 година в бранш " Транспорт ". Изпълнението на това изискване е заложено и в Споразумението за партньорство на България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР