Правителството предостави безвъзмездно за управление на Министерството на икономиката част

...
Правителството предостави безвъзмездно за управление на Министерството на икономиката част
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти


Правителството даде безплатно за ръководство на Министерството на стопанската система част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност за реализиране на активността му. Имотът се намира в ж.к. „ Изток “, ул. „ Лъчезар Станчев “ № 13 и съставлява три пространства от постройката. Досега парцелът е ръководен от Министерството на здравеопазването, само че към този момент е с отпаднала нужда за ведомството. Това оповестиха от държавната инфорационна работа.

Съгласно друго държавно решение на община Лъки се трансферират безплатно парцели - частна държавна благосъстоятелност, намиращи се в землището на село Манастир в общината. Те съставляват водностопански уреди и са с обща повърхност 17,8 дка. Имотите ще бъдат предоставени от общината на ВиК ЕООД гр. Пловдив за създаване на обект „ Допълнително водоснабдяване на гр. Лъки “.

Имот-публична държавна благосъстоятелност се афишира за парцел - частна държавна благосъстоятелност и се трансферира безплатно в благосъстоятелност на община Русе. Поземленият парцел с повърхност от 1 031 кв. м и издигнати в него пет здания се намира на ул. „ Александровска “ № 29 в общинския център. Той ще бъде употребен от общината за основаването на единна инфраструктура за обособяването тук-там за осъществяване на просветителни и юношески действия от общината според признатия Общински годишен проект за младежта на община Русе. Ползвателите - образователни заведения, студентски, училищен клубове и възпитаници, ще бъдат допускани без възнаграждение. Имотът до момента е ръководен от Регионалния инспекторат по образованието – Русе към Министерството на образованието и науката, само че е с отпаднала за ведомството нужда.

От обществена в частна държавна благосъстоятелност се трансформира статутът и на парцел, ръководен Министерството на земеделието, храните и горите за потребностите на Териториално отделение „ Държавно горско стопанство – Троян “. Имотът се намира в град Троян и съставлява терен с повърхност 459 кв. м дружно с издигнатата в него постройка със застроена повърхност 105 кв. м. Той не се употребява от горското стопанство и смяната на статута ще даде опция за по-ефективното му потребление и осъществяване на разпоредителни дейности с него.

С друго Решение на държавното управление статутът на парцели в село Царев брод се трансформира от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност. Имотите съставляват пет здания, част от психоневрологична болница в селото. Промяната в техния статут се подхваща за споразумяване на съществуващи дългогодишни комплицирани правни и в действителност връзки сред притежателите им, Държавната психиатрична болница - Царев брод и Католическата монашеска общественост „ Сестри Бенедиктински “, и даване на опция за предприемане на следващи разпоредителни дейности с тях.

Променя се също статутът на парцел в гр. Лом, възложен за ръководство на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “. Имотът с повърхност 1153 кв. м, дружно с издигнатата в него четириетажна административна постройка, става частна държавна благосъстоятелност. В момента той е възложен за ръководство на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “, само че не се употребява за потребностите на пристанището за публичен превоз с национално значение.С решението на държавното управление се дава опция за по-голяма действеност и еластичност при ръководството на парцела. Ще се основат предпоставки за осъществяване на спомагателни доходи, в това число посредством отдаване чартърен на пространства от административната постройка.

Имот - обществена държавна благосъстоятелност, минава в ръководство на регионалния шеф на област Благоевград според Закона за държавната благосъстоятелност. Досега той е бил в ръководство на Висшия правосъден съвет, само че се лишава от ведомството заради отпаднала нужда за правосъдната власт. Имотът с повърхност 100 кв. м. се намира в град Благоевград и съставлява независим обект в постройка с предопределение за парокотелна централа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР