Правителството предлага промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества

...
Правителството предлага промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества
Коментари Харесай

Кабинетът гласува промени в Закона за оръжията

Правителството предлага промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, заяви пресслужбата на кабинета.
С измененията се отстраняват несъгласия в българското законодателство, обезпечава се сходство с правилото за доброволност на стандартите за пиротехнически произведения и взривни субстанции за цивилен цели, вкарват се съответните наложителни маркировки и обозначения на категориите произведения.

С измененията в Закона се синхронизират и европейските разпореждания, свързани с контрола на придобиване и владение на оръжие. Въвеждат се нови понятия " предупредително оръжие " и " салютно и акустично оръжие ", допълнено е определението за " главен съставен елемент на огнестрелно оръжие ". Изменени са категориите огнестрелно оръжие, като е отстранена категория D. Променени са и периодите за предпазване на данните в обединен автоматизиран указател " Контрол на общоопасните средства ".

Въвежда се възбрана за придобиване, носене и приложимост на пълнители с огромен потенциал, както и спомагателни условия към лицата, извършващи действия с огнестрелно оръжие за спортни цели. Създаден е ред за краткотрайно прилагане на ловно оръжие от лица, посещаващи страната ни за ловджийски туризъм.

Улеснява се прехвърлянето на собствеността върху отпадъчните артикули, получени при утилизация на взривни субстанции и муниции, благосъстоятелност на МО. Подобрява се и контролът върху дейностите с по-висока степен на риск при придобиване на огнестрелни оръжия за спортни цели, автоматизирани огнестрелни оръжия, оръжия с огромна съдържимост на муниции в пълнителя и други.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР