Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Споразумението за възмездни

...
Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Споразумението за възмездни
Коментари Харесай

Кабинетът предлага парламентът да ратифицира Споразумението за консултантски услуги при въвеждане на тол системата


Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Споразумението за възмездни консултантски услуги за подкрепяне на Агенция „ Пътна инфраструктура “ при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси в България.

Подписаният на 9 май т. година документ сред организацията и Международната банка за възобновяване и развиване планува потребление експертизата на финансовата институция за сполучливото осъществяване на плана „ Проектиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (Тол) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка) “.

За да бъде реализирано това, банката ще извършва действия по надзор и обезпечаване на качеството при внедряването на електронната система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа. Експертите й ще оказват помощ в процесите по контрол и следващо тестване на цялата построена електронна система. Банката ще съветва правенето на разбор и установяване на цените за пътно таксуване и обсег на мрежата. За осъществяването на тази активност ще бъде спазено европейското законодателство в региона на пътното таксуване. Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще получи помощ и при въвеждането на Европейската услуга за електронно събиране на такси в България с оглед обезпечаване на оперативна съгласуемост.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР