Правителството отпусна нова порция от над 112 млн. лева за

...
Правителството отпусна нова порция от над 112 млн. лева за
Коментари Харесай

Кабинетът даде над 112 млн. лв. на фермери, общини и за закупуване на ремдесевир

Правителството отпусна нова порция от над 112 млн. лв. за подкрепяне на фермери, премахване на вреди от бедствия и за закупуване на лекарството ремдесевир, което се употребява за лекуване при ковид. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

За превъзмогване на вреди от бедствия – над 5.13 млн. лева

За преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия в 7 общини в страната кабинетът отпусна 5.13 милиона лв.. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне.

От тях 3.4 млн. лева са за създаване на подпорни стени в региона на пътя Кричим - Девин . Пътят пропадна при започване на февруари. Въпреки че секторът е в гаранция, в този момент страната ще заплати нови милиони, тъй като не е упълномощила на изпълнителя при ремонта на пътя да укрепи подпорните стени. Виновни за това няма, стана ясно от изявленията на представители на организация " Пътна инфраструктура " след свличането на пътя.

Премиерът Бойко Борисов също не видя пропуск в работата на подчинената му администрация и трансферира виновността на строителите пътя по времето на социализма. " Да се създадат подпорни стени, с цел да не се унищожи пътят. Навремето по този начин е строено, по тази причина през днешния ден ние ремонтираме главно и вършим нови пътища като да вземем за пример автомагистрала " Тракия ", съобщи Борисов в хода на постоянното държавно съвещание, представен от държавната пресслужба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР