Правителството отпусна 50 817 326 лв. по бюджета на Министерството

...
Правителството отпусна 50 817 326 лв. по бюджета на Министерството
Коментари Харесай

Ремонтират второкласни и третокласни пътища до морето с над 50 млн. лв.

 Правителството отпусна 50 817 326 лева по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за действия най-вече по второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа.

С част от средствата - към 45 млн. лева, ще бъдат финансирани ремонт на асфалтова настилка, местни поправки, отводнителни мероприятия, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация и замяна на фуги на уреди, ремонт и монтаж на нови ограничаващи системи и други.

Голяма част от плануваните за ремонт прави са по посоки, които са извънредно натоварени целогодишно, като Монтана - Лом, Пазарджик - Пловдив, Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора и други Други от обектите са част от туристическите направления към българското Черноморие - Добрич - Албена, Карнобат - Бургас и други

Остатъкът от ресурса в размер на 5,5 млн. лева ще бъде изразходван за погашение на равностойните парични компенсации на притежателите на отчуждените парцели и елементи от парцели, наранени от построяването на първия стадий от обходния път на град Бургас и локалните платна към него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР