Правителството открива процедури за търсене на концесионери на плажовете Несебър

...
Правителството открива процедури за търсене на концесионери на плажовете Несебър
Коментари Харесай

Правителството търси концесионери на плажове в Несебър, Слънчев бряг, Росенец и Свети Влас

Правителството открива процедури за търсене на концесионери на плажовете " Несебър – юг ", " Слънчев бряг-север ", " Росенец-север " и " Свети Влас-болницата ", оповестиха от пресслужбата на министерски съвет. Концесионерите ще бъдат избрани след конкурс, проведен от министъра на туризма и извършен от комисия, назначена от премиера.

Целта е да се обезпечи водно избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на плажовете. Срокът на концесиите ще бъде 15 години.

Минималното годишно концесионно възнаграждение за плажа в Несебър е 247 497, за този в Слънчев бряг – север 1 375 662 лева без Данък добавена стойност, за линията в Росенец 8975 лева и за Св. Влас 54 006 лева без Данък добавена стойност. Размерът на заплащането е избран според призната от Министерския съвет методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове.

Плажът " Росенец-север " се намира директно до така наречен " морски сарай " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. През пролетта беше оповестена процедура за избор на концесионер, само че и двете компании, показали интерес се отхвърлиха.

През лятото се състоя втора процедура, като концесионната такса от 48 000 лв., беше понижена на 11 553 лв.. Плажната линия в региона е с дължина единствено 370 метра и евентуално това е повода да няма интерес.

Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразени с решение на държавното управление от 2016 година за одобряване на минимални критерии при осъществяване на конкурс за установяване на концесионер на морски плаж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР