Правителството открива процедура за предоставяне на концесия на морски плаж

...
Правителството открива процедура за предоставяне на концесия на морски плаж
Коментари Харесай

Oтваря се процедура по концесия на централния плаж в Слънчев бряг

Правителството открива процедура за даване на концесия на морски плаж " Слънчев бряг- централен " в община Несебър, като задачата е обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за 20-годишния период на концесията. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 1 393 210 лв. без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове.
Концесионерът на морския плаж ще бъде избран вследствие на конкурс, проведен от министъра на туризма и извършен от комисия, назначена от министър- ръководителя. Критериите за образуване ла комплексната оценка са съобразни с РМС № 604/2016 година за одобряване на минимални критерии при осъществяване на конкурс за установяване на концесионер на морски плаж.
Съгласно друго решение, държавното управление приема отправеното от концесионера " Вени-М " ЕООД предложение за преустановяване на контракта за даване на концесия върху част от крайбрежната плажна линия – морски плаж " Слънчев бряг-централен " в община Несебър, подписан през 2002 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР