Правителството осигури допълнителни 40 млн.лева за мярката за запазване на

...
Правителството осигури допълнителни 40 млн.лева за мярката за запазване на
Коментари Харесай

40 млн. лева потичат към тези два сектора у нас

Правителството обезпечи спомагателни 40 млн.лева за мярката за опазване на заетостта в секторите на туризма и превоза, оповестиха от Дондуков 1.

Парите са от оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ и с тях до края на март ще бъде обезпечена мярката за опазване на заетостта в датата бранша в изискванията на пандемия.

„ Това е програмата, с която подкрепяме секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и превоз. До този миг по антикризисната мярка бяха вложени спомагателни 40 милиона лв. в поддръжка на тези наранени бизнеси.

Сега усилваме бюджета на програмата с още 40 милиона лв., тъй че да може да продължи използването й до края на март “, рапортува общественият министър Деница Сачева на премиера Бойко Борисов по време на държавното съвещание.

Борисов на собствен ред означи, че единствено по мярката за посочените най- наранени браншове държавното управление е помогнало досега на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 000 работни места.

„ Дали сме поддръжка на 26 000 фамилии в изискванията на пандемията, породена от COVID- 19. Продължаваме интензивно да подкрепяме нуждаещите се, а това става допустимо с помощта на положителната работа на Министерството на финансите “, акцентира министър председателят.

Министър-председателят посочи, че дружно със здравните управляващи всекидневно се следи обстановката в страната за приложение на най-адекватните и точни противоепидемични ограничения.

„ Ваксинирането е извънредно значимо. Така ще имаме опция по- бързо да излезем от актуалните противоепидемични ограничения “, безапелационен бе Борисов.

По време на съвещанието Сачева осведоми също, че по мярката 60/40 към този момент са изплатени 700 милиона лв., а по програмата за затворени бизнеси са получени поръчки на стойност над 20 милиона лв.. Сачева рапортува и за оказаната помощ на потърпевши жители при преваляванията и придошлите води.

„ Ще отпуснем на подалите поръчки жители по 375 лв. еднократна помощ, хранителни пакети и артикули. Имаме подготвеност също да осигурим еднократна помощ и на хората, които са изгубили документите си поради рецесията “, съобщи още Сачева.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР