Правителството още се чувства като в проходилка, но му предстои

...
Правителството още се чувства като в проходилка, но му предстои
Коментари Харесай

Дуранкев: Петков претоварва каруцата, а със старите песове ще има тежко обсъждане на бюджета

Правителството още се усеща като в проходилка, само че му следва да взема решение уравнения с доста незнайни. Това разяснява икономистът проф. Боян Дуранкев в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “

За едно от всичките незнайни към този момент е известно – че меденият месец завършва този януари, и че към този момент ще би трябвало да има забележими резултати, акцентира икономистът.

Вече се усещат чегъртания на места, да вземем за пример сред дуета Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и въпреки това министъра на защитата, и от трета страна да не забравяме въпреки всичко мощното въздействие на Корнелия Нинова, която в някои моменти се изживява като министър-председател – тя оповестява някои от обществените ограничения, които се вършат, макар че тя е министър на стопанската система. Имаме конкуренция, и тази конкуренция ще докара до търкания при съставянето на бюджета, сигурно някои от тях ще изплуват на повърхността, означи той.

По думите му, сега активи натрупат Стефан Янев и Корнелия Нинова.

Кирил Петков със своето държание претрупва в някои връзки каруцата, може да се обърне каруцата по пътя. Стефан Янев поде гласа, който се чува, гласът на народа по този начин да се каже в някои връзки. Корнелия Нинова дава обещание като обществен сътрудник Българска социалистическа партия да се грижи за бедните и така нататък, само че дано да забележим. Но забележете, има трети Х огромен, тъй като вътре в Народното събрание, когато влезе да се разисква бюджета, там имаме остарели песове, които сигурно знаят много неща от бюджетирането – в ГЕРБ имам поради, в Движение за права и свободи, и сигурно екстремалното – екстремалното отново не в неприятния смисъл – " Възраждане “, което ще гледа да изплува и да стане може би водач по-натам, както са и поръчките. Така че вътре ще има доста тежко разискване в Народното събрание, предвижда икономистът.

Той уточни, че влизането на България в Еврозоната през 2023 година е реалистично, единствено в случай че Европейски Съюз си затвори очите.

Там, обаче има твърди критерии, които демонстрират, че България не извършва нужните условия за участието, означи Дуранкев.

Първо, отклонението на инфлацията от общия ритъм на инфлация в Еврозоната. Второто, икономическият напредък. Третото, приходите. Въобще, да чакаме, че 2023 година ще събудим на 1 януари и 2024 или 2025 година, в огромна степен към този момент звучи нереалистично, уточни професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР