Правителството определи Мария Павлова за национална точка за контакт по

...
Правителството определи Мария Павлова за национална точка за контакт по
Коментари Харесай

Мария Павлова е определена за координатор между ЕК и българските правни институции

Правителството дефинира Мария Павлова за национална точка за контакт по Механизма за господство на правото в Европейския съюз, оповестиха от държавното управление след днешното съвещание на кабинета " Янев - 2 ".

Дейността на Националната точка за контакт по Механизма за господство на правото е да координира сред Европейската комисия и институциите в България, ангажирани в правосъдната промяна, противодействието на корупцият а, медийния плурализъм и по въпросите на взаимосвързаността сред управляващите и взаимоограничаването, които са обект на наблюдаване и разбор в хоризонталния механизъм.

Годишният отчет за върховенството на закона е в центъра на механизма, който работи като предпазен инструмент , задълбочавайки многостранния разговор и взаимната информираност по въпросите на върховенството на правото.

Първият отчет за върховенството на закона беше оповестен на 30 септември 2020 година, а вторият - на 20 юли 2021 година В развой е подготовката по правене на третия Годишен отчет на Европейска комисия за господство на правото за 2022 година, осведомят от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР