Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на разходите по бюджета на Министерството

...
Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на разходите по бюджета на Министерството
Коментари Харесай

Правителството осигурява 2 млн. лева за заетост в общини с висока безработица

Правителството утвърди вътрешнокомпенсирани промени на разноските по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за 2017 година Преструктурирането води до увеличение на одобрените средства за дейна политика на пазара на труда с 2 млн. лв..
 
Със сумата ще се финансира нова национална стратегия за претовареност и образование на безработни от общини с висока безработица, която ще бъде включена в Националния проект за деяние по заетостта за 2017 година
 
До края на тази година програмата ще се осъществя в 14 общини от областите Враца, Видин и Монтана. По нея ще се обезпечи субсидирана претовареност на към 830 безработни в интервала септември - декември. Приоритетно в образование и претовареност ще се включват дълготрайно безработни, безработни младежи (до 29 години), както и безработни, които получават обществени помощи или са с главно и по-ниско обучение и без професионална подготовка.
 
Всички включени в програмата безработни ще преминат обосноваване за интензивно търсене на работа. Хората, които се нуждаят, ще бъдат включени в курсове за ограмотяване или за придобиване на подготовка по специалност.
 
По новата стратегия ще се обезпечава субсидирана претовареност на цялостно или ненапълно работно време. Наетите ще извършват разнообразни действия в частния бранш или общественополезни действия към общините, като ремонт на публични здания, комунално-битово обслужване, поддържане на недвижимо културно завещание или оказване на услуги на популацията.
 
Работодатели по програмата могат да са частни компании, общински администрации и предприятия, обществени предприятия, неправителствени организации и други Те ще получават средства за трудовите хонорари на наетите лица и дължимите осигуровки за сметка на работодателя, според Националния проект за деяние по заетостта за 2017 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР