Правителството одобри резултатите от три заседания на Съвета на ЕС,

...
Правителството одобри резултатите от три заседания на Съвета на ЕС,
Коментари Харесай

Правителството одобри резултатите от три заседания на Съвета на ЕС

Правителството утвърди резултатите от три съвещания на Съвета на Европейски Съюз, извършени през декември предходната година в Брюксел. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

На 17 и 18 декември в границите на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство бяха обменени отзиви по отношение на обновената тактика на Европейски Съюз за биоикономиката. Министрите дискутираха отчет за напредъка по пакета за промяна на ОСП след 2020 година

Постигнато беше и политическо съглашение по предлагането за правилник по отношение на определянето на опциите за лов на риба и квотите за Атлантическия океан и Северно море за 2019 година

В рамките на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по околна среда, извършено на 20 декември, министрите реализираха общ метод по предлагането за Регламент за установяване на стандарти за излъчванията на СО² от нови тежкотоварни коли.

Държавите-членки одобриха непълен общ метод по предлагането за Регламент за стратегия LIFE за финансиране на дейностите в региона на околната среда и климата за програмен интервал 2021 -2027 година Европейската комисия показа своята Стратегическа дълготрайна визия за просперираща, съвременна, конкурентоспособна и неутрална във връзка с климата стопанска система.

Съвет „ Общи въпроси “ организира съвещание на 11 декември. Подготвено беше съвещанието на Европейския съвет за 13-14 декември, като вниманието бе фокусирано върху тематиката „ миграция “.

По отношение на Единния пазар Съветът прикани за приемане на допустимо най-вече законодателни оферти до края на сегашния мандат на Европейска комисия. Беше откроено смисъла на гражданските съвещания по бъдещето на Европейски Съюз, чиито резултати следва да бъдат регистрирани в Стратегическия дневен ред на Европейски Съюз. Министрите поддържаха Плана за деяние на ЕСВД за битка с дезинформацията и организираха политически спор по Многогодишната финансова рамка за интервала 2021-2027 година

Правителството утвърди също по този начин българската позиция по предложение на Съвета на шефовете на Европейската капиталова банка за осъществяване на промени в Устава на банката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР