Правителството одобри проект на официално искане до Европейската комисия за

...
Правителството одобри проект на официално искане до Европейската комисия за
Коментари Харесай

Одобрен е проект на искане до ЕК за финансова подкрепа от около 1 млрд. лв. от инструмента SURE за смекчаване на рисковете от безработица

Правителството утвърди план на публично искане до Европейската комисия за приемане на финансова помощ от 999,4 млн. лева под формата на заем по Европейския инструмент за краткотрайна поддръжка за намаляване на рисковете от безработица в резултат на пандемията от COVID-19, прочут като „ инструмента SURE “. Кабинетът упълномощи министъра на труда и обществената политика да подпише настояването от името на Република България.

Инструментът SURE добавя националните ограничения, подхванати от засегнатите държави-членки на Европейски Съюз, посредством даване на финансов запас, който да им помогне да се оправят с неочакваното и значително нарастване на обществените разноски, нужни за намаляване на директните стопански, обществени и свързани със здравето последствия от коронавирусната пандемия.

Това е второто искане от България за заем по инструмента SURE. С получените финансови средства ще се поддържа държавния бюджет за осъществяване на мярката 60 на 40 за опазване заетостта на служащите и чиновниците в предприятия, наранени от пандемията COVID-19.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР