Правителството одобри намерението на Република България за присъединяване към Международната

...
Правителството одобри намерението на Република България за присъединяване към Международната
Коментари Харесай

Одобрено е присъединяването на България към Международната програма за действие по климата на ОИСР

Правителството утвърди желанието на Република България за присъединение към Международната стратегия за деяние по климата (IPAC) на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Решението упълномощава министъра на околната среда и водите да подпише и изпрати молба за присъединение до генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

IPAC служи за наблюдаване и оценка на политиките за климата, както и за продан на положителни практики и обмисляне на действия с оглед премерване на напредъка на обособените участници в постигането на заложените цели. Програмата добавя и поддържа съществуващите правила в региона на климата като Парижкото съглашение и Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата.

Предвижда се правене на рекомендации за обособените страни, които да дават целенасочени препоръки за политики, съобразени със обстановките в обособените страни. Това би разрешило на IPAC да регистрира характерните фактори и провокации в България и вероятно да отрази по-ясно провокациите пред страната ни за осъществяване на зеления преход.

С присъединението на България към IPAC ще бъде изпратен позитивен сигнал към държавите-членки, страната ни ще показва неизменност, ангажираност и поредни старания за пълноправно участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР