Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. за финансово подпомагане

...
Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. за финансово подпомагане
Коментари Харесай

Отпускат 300 000 лв. за ремонт и изграждане на военни паметници

Правителството утвърди спомагателни разходи/трансфери за 2018 година за финансово подкрепяне на общините за ремонт, възобновяване, създаване и дотъкмяване на военни монументи.
Съгласно член 3 алинея 2 от Закона за военните монументи, военните монументи са обществена общинска благосъстоятелност, като се изключи избраните от министъра на защитата в съгласие с министъра на културата за обществена държавна благосъстоятелност. Много общини, посредством Областните комисии „ Военни монументи “ и самостоятелно, насочат до Министерството на защитата, което дава отговор за осъществяването на закона, оферти за ремонт, възобновяване, създаване и дотъкмяване на военни монументи. След разглеждане от способената дирекция в Министерството на защитата на многочислените оферти, са определени такива, за които има подготвеност да бъдат осъществени в къс период.
Средствата в размер на 300 000 лева ще бъдат разпределени сред над 60 общини, измежду които: Петрич, Средец, Сунгурларе, Свищов, Стражица, Ново село, Роман, Дряново, Добрич, Крумовград, Момчилград, Ловеч, Луковит, Гулянци, Чипровци, Перник, Ковачевци, Левски, Долни Дъбник, Марица, Тутракан, Силистра, Сливен, Елин Пелин, Своге, Казанлък, Любимец, Тунджа, Стралджа и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР