Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните
Коментари Харесай

Даваме допълнителни 5 милиона лева за бежанците в Турция

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на външните работи за 2017 година за погашение на българските вноски за 2017 година към Механизма за бежанците в Турция. Общата дължима вноска в размер на 5,05 млн. лв. за 2017 година е изчислена въз основа на каузи на брутния народен приход (БНД) на страната в общата сума на Разузнавателна служба на ФРГ на Европейския съюз. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Механизмът за бежанците в Турция бе основан от Европейския съюз за да се координират дейностите в поддръжка на бежанците, финансирани от бюджетите на Европейски Съюз и на страните членки. Общият размер на помощта по механизма е 6 милиарда евро. Споразумението за основаване на Механизма за бежанците в Турция и графика за изплащането на българските вноски в интервала 2016-2019 година са утвърдени със закон от Народното събрание на 30 март 2016 година

Средства са предопределени за финансиране на незабавните потребности от филантропична помощ за сирийските бежанци и приемните общности в Турция. Оперативното ръководство и даване на средствата на територията на Турция, се прави посредством Инструмента за предприсъединителна помощ и по линия на филантропичната помощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР