Правителството обсъжда намаляване на партийната субсидия и ДДС-то, но вместо

...
Правителството обсъжда намаляване на партийната субсидия и ДДС-то, но вместо
Коментари Харесай

Не пипайте ДДС-то, намалете данъците, призова Каролев

Правителството разисква понижаване на партийната дотация и ДДС-то, само че вместо това би трябвало да намерения за по-ниски налози. Таков мнение изрази в ефира на „ Денят ON AIR ” икономистът Владимир Каролев

Според него предлагането за понижаване на партийните дотации е популизъм на гърба на партиите, а предлагането за понижаване на ставките за някои храни - на гърба на страната.

Икономистът Владимир Каролев изясни, че диференцирането на ДДС-то в Румъния да вземем за пример, е довело до сериозен спад на приходите и до данъчни измами.

" Никакво доказателство няма, че в случай че се понижи ДДС-то на каквото и да е, цената му ще падне. Двама български финансови министри бяха наградени за това, че имаме една от най-високите събираемости на Данък добавена стойност. Не виждам за какво нещо, което работи, да се бърка ", разяснява Каролев.

Според него диалогът по тематиката би трябвало да се организира в друга посока като понижаване на налозите.

" Трябва да се понижат, тъй като в бюджета има остатъци пет следващи години ", уточни икономистът.

Каролев беше безапелационен, че предложенията на партиите за намаляването на ДДС-то на избрани артикули са безспорен популизъм или недоумение на обикновени стопански процеси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР