Правителството обмисля законодателна рамка за лицензиране на огнестрелни оръжияПравителството обмисля

...
Правителството обмисля законодателна рамка за лицензиране на огнестрелни оръжияПравителството обмисля
Коментари Харесай

Гърция затяга режима за лицензиране на огнестрелни оръжия

Правителството обмисля законодателна рамка за лицензиране на огнестрелни оръжия
Правителството обмисля две ограничения във връзка с притежаването на оръжие. Задължителен психотест с годност 10 години, както и балистичен тест на всяко оръжие, преди да бъде закупено, тъй че да има идентификационен номер.

800 000 противозаконни огнестрелни оръжия са в ръцете на поданици в Гърция като седем от 10 са закупени през интернет, а двама от 10  жители имат законно или незаконно оръжие. По-възрастните хора купуват оръжия за самоотбрана.

Според информация, в Гърция има почти 2 000 000 оръжия, като от тях 800 000 са незаконни, в ръцете на лица, които не са ги записали на никое място, а останалите 1 200 000 са легални (пистолети, ловни пушки и др.).

В Гърция има към 1 милион ловно оръжие, 5,5 хиляди стрелково оръжие и 3 хиляди оръжие за персонална отбрана. Освен това популацията има повече от 800 хиляди противозаконни огнестрелни оръжия, сочат данни изнесени от Министерството на гражданската отбрана.

Според гръцката полиция „ Лицензи за владение и носене на оръжия в Гърция се издават основно за лов, пукотевица (стрелкови клубове или стрелци), персонална сигурност, сигурност на пространства и хора (лицензът за владение се издава на чиновник по защитата и лиценз за носене на охранители), и колекциониране (активно или дезактивирано оръжие). По публични данни на полицията общият брой на конфискуваните оръжия при закононарушения, свързани с потребление на оръжие в четиригодишен интервал 2019-2022 година е 8 629 броя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР