Правителството назначи шестима областни управители - на областите Варна, Кърджали,

...
Правителството назначи шестима областни управители - на областите Варна, Кърджали,
Коментари Харесай

Жена става областен управител на Варна

Правителството назначи шестима регионални шефове - на областите Варна, Кърджали, Софийска област, Търговище, Хасково и Ямбол.

Новият регионален шеф на Варна е Андрияна Андреева, написа.

Тя е доцент и лекар по право, управлява катедра „ Правни науки “ в Икономически университет – Варна. Андреева е взела участие в голям брой научни планове, създател е на над 50 научни публикации, студии и монографии, взела участие е в подготовката по издаването на над 20 учебници и образователни пособия в региона на правото.

Никола Чанев е назначен за регионален шеф на Кърджали. Той е заемал същата позиция в интервала сред 2017 година и 2021 година Дълги години е работил в локалната структурата на Националната организация по приходите като контрольор и шеф – бранш. Магистър е по счетоводство и надзор от Университета за национално и международно стопанство, приключил е също „ Национална и районна сигурност “ в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

Юлиян Леков е новият регионален шеф на София област. През 2014 година той е заемал същата позиция. Леков има опит в няколко държавни компании, а също по този начин в частния бизнес и като съветник по осъществяване на планове. Магистър е по обществена администрация от Стопанската академия в Свищов.

Гергана Цонева е назначена за регионален шеф на Търговище. До този миг е била заместник-председател на Общинския съвет в Търговище. Завършила е право в СУ „ Св. Климент Охридски “. Била е юрист в Областната работа „ Изпълнения на наказванията – Търговище “, в общината, както и в Районната здравноосигурителна каса. Работила е също като юрист и като дознател в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Новият регионален шеф на Хасково Гинка Райчева е дълготраен шеф на главно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ в град Хасково. Тя е първият шеф в страната, почетен с влиятелната премия на МОН „ Св. Иван Рилски “ за принос в развиването на българското обучение. Има тапия по начална учебна педагогика от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

Биляна Кавалджиева-Димитрова е назначена за регионален шеф на Ямбол. През 2022 година тя е била заместител регионален шеф в същата област. Завършила е право в Бургаския свободен университет. До този миг е била основен юрист във „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД в Ямбол.

Областните шефове на Перник Людмил Веселинов и на Кюстендил инж. Александър Пандурски остават на своите позиции и на тяхно място няма да се назначават нови.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР