Правителството на Япония приветства разследването на Международната агенция за атомна

...
Правителството на Япония приветства разследването на Международната агенция за атомна
Коментари Харесай

Япония чака МААЕ да реши за изпускането на вода от Фукушима в морето

Правителството на Япония приветства следствието на Международната организация за атомна сила по отношение на изпускането на нечиста вода от потърпевшата атомна централа във Фукушима. Това съобщи основният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно, представен от " Ройтерс ".

Той разясни, че специалисти от МААЕ са в страната, с цел да извършат оценка на сигурността, както и на радиационните резултати върху хората и морето, които би оказало изхвърлянето на пречистената вода.

Японското държавно управление ще си сътрудничи изцяло с МААЕ, с цел да подсигурява, че напъните на Япония ще бъдат вярно оценени, увери представителят на държавното управление.
 Япония позволи изпускането на пречистена вода от Фукушима в морето
Япония позволи изпускането на пречистена вода от Фукушима в морето

Решението бе предстоящо

Миналата година Япония разгласи, че след филтриране и разреждане, като се планува процедурата да стартира към пролетта на 2023 година

След известието обаче прилежащите страни - както и локалните риболовни общности, показаха възражения против изливането на водата, събрала се в комплекса след екологичната злополука, поради въздействието й върху околната среда.

Припомняме, на, при които починаха общо към 18 500 души. Природното злополучие докара и до нуклеарен срив в атомната електроцентрала във Фукушима и радиация наложи евакуацията на 160 000 поданици. Това беше най-тежката нуклеарна злополука от повредата през 1986 година в Чернобил , Украйна.
 Нова повреда в АЕЦ
Нова повреда в АЕЦ " Фукушима "

Изтекли са четири тона охладителна течност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР