Правителството на Виктор Орбан използва нетрадиционен метод, с който да

...
Правителството на Виктор Орбан използва нетрадиционен метод, с който да
Коментари Харесай

ТЕСЛА: Орбан пак заби шамар на ЕС - гони гастарбайтерите със скъпи винетки

Правителството на Виктор Орбан употребява нетрадиционен способ, с който да понижи прекосяването на гастарбайтери през територията на Унгария. Поредният пестник от Будапеща към Евросъюза пристигна в навечерието на празниците с растеж сред 50 и 70 на 100 за така наречен къси винетки - точно за пренос през Унгария сред Източна и Западна Европа. 



Тъй като 10-дневните и месечните винетки всеобщо се употребяват най-много от турските гастарбайтери, унгарското държавно управление е решило фрапантно да увеличи цените им и по този метод да ограничи прекосяването им през страната.



Ето какво оповестиха на уеб страницата на формалния продавач на електронни винетки за страната:

„ Годишната винетка е годна от 0:00 ч. на 1 януари 2023 година до 23:59 ч. на 31 януари 2024 година

Важно е да знаете: цените за по-кратки интервали (10 дни, месечни) ще се покачат доста през 2023 година, като 10-дневните винетки за категория D1 ще костват 44% повече от тази година, а месечната авторизация ще коства 71% повече от тази година. Увеличението на цената на годишните винетки е единствено към 5%, тъй че в случай че минавате през Унгария по-често, би трябвало да помислите за закупуване на годишна винетка.

Това значи растеж на тези винетки сред 5 и 8 евро - надлежно за месечната и седмичната.

Ако я закупите през декември, той ще бъде годен 13 месеца.

Годишната винетка ви дава право да употребявате всички платени пътища в Унгария. Годишната районна винетка е годна за платените пътища на определен окръг. Можете да закупите няколко районни винетки за транспортно средство ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР