Правителството на Венецуела съобщи, че е потушило метеж в подразделение

...
Правителството на Венецуела съобщи, че е потушило метеж в подразделение
Коментари Харесай

Венецуела потуши метеж в подразделение на националната гвардия

Правителството на Венецуела заяви, че е потушило бунт в поделение на националната армия в безпаричен квартал на Каракас на няколко километра от президентския замък. Бунтът провокира митинги в същия квартал и силите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да ги разпилян.

 © Българска телеграфна агенция
Въоръжените сили разгласиха известие, че са заловили всички забъркани в " изменническия " акт, стимулиран от " крайната десница ".

25 души са задържани в региона на протеста, а други двама - на друго място, съобщи по-късно пред публицисти ръководителят на проправителственото Учредително заседание на Венецуела Диосдадо Кабейо.

В армейското официално съобщение се споделя, че през нощта дребна група гвардейци са завладели дежурния пълководец в полицейско ръководство в западната част на Каракас и са се придвижили през столицата с два военни камиона към бедния квартал Петаре, където са откраднали оръжия от различен челен пост.

Метежниците срещнали опозиция и били хванати часове по-късно в челен пост на Националната армия на 3 км от двореца " Мирафлорес ".

Часове по-рано национални гвардейци разгласиха видеа в обществените мрежи, в които споделят, че не признават държавното управление на президента Николас Мадуро.

В едно от видеата мъж, представящ се за сержант Фигероа, се обръща към " народа на Венецуела " и приканва сънародниците си да излязат на улиците и да покажат поддръжка за техния протест.
 Съединени американски щати не признават легитимността на избрания отново венецуелски президент Мадуро Съединени американски щати не признават легитимността на избрания отново венецуелски президент Мадуро
Съединени американски щати няма да признаят легитимността на избрания отново венецуелски президент Николас Мадуро, съобщи през днешния ден съветникът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за нац...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР