Правителството на Украйна взе решение енергийната компания „Укренерго“ да стане

...
Правителството на Украйна взе решение енергийната компания „Укренерго“ да стане
Коментари Харесай

Укренерего става акционерно дружество, 100 % собственост на държавата


Правителството на Украйна взе решение енергийната компания „ Укренерго “ да стане акционерно сдружение като 100% от акциите ще са благосъстоятелност на страната. Това заяви в сряда шефът на компанията Всеволод Ковалчук.

„ Днес държавното управление на Украйна взе решение за превръщане на „ Укренерго “ в частно акционерно сдружение със 100 % акции държавна благосъстоятелност “, излиза наяве от известие във Facebook.

Преобразуването на компанията в акционерна е вследствие на условията на закона „ За пазара на електрическа сила “ и уговорките на Украйна още от 2008 година, прибавя той. Ковалчук припомня, че съгласно закона всички акции би трябвало да са благосъстоятелност на страната, а самото дружество не предстои на приватизация, или на отчуждение, под каквато и да е форма.

Освен това акции на сдружението не могат да се купуват, или продават на фондовата борса.
„ По-нататък ни чака инвентаризация на имуществото на „ Укренерго “, оценка на цената на цялата благосъстоятелност на компанията, стартиране на акции е предаването им на страната “.

„ Украенерго “ е компанията монополист във връзка с употребата на държавните и междудържавните електропреносни мрежи, а също по този начин реализира централната диспечерска активност на обединената енергийна система на Украйна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР