Правителството на Словения прие Стратегия за устойчивия растеж на словенския

...
Правителството на Словения прие Стратегия за устойчивия растеж на словенския
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в балканския печат

Правителството на Словения одобри Стратегия за устойчивия напредък на словенския туризъм, в който то ще се концентрира върху увеличението на приходите от туризма от 3,7 милиарда до 4 милиарда евро през идващите четири години, съобщи The Slovenia Times.
Туристическата политика на страната ще се построи върху представянето на Словения като дейна, зелена и здравословна дестинация. Стратегията ще се занимае с реорганизирането на макрорегионите и на туристическите артикули, с институционната и правната рамка, туристическата инфраструктура и човешките запаси.
Според министъра на развиването и технологията на Словения Здравко Почивалшек в моменкта е най-добре страната да бъде разграничена на четири макрорегиона: Алпийски, Средиземноморски, Панонски и централен, включващ Любляна.
Министърът уточни, че през предходната година страната е била посетена от 4,2 млн. задгранични туристи, като приходите от тях са достигнали 2,35 милиарда евро.
Бившият финансов министър на Румъния Дариус Вълков е подложен под правосъден надзор по случай на предоставяне на рушвет. Държавен чиновник от службата за кадастър в провинцията Олт е упрекнат, че е приемал подкупи в течение на години от компания, следена от Вълков, съобщи Romania-Insider.
Бившият министър е създател на държавната стратегия на Социалдемократическата партия, съгласно нейния ръководител Ливиу Драгня. Той също по този начин е преглеждал политическата активност на министър-председателя Сорин Гриндяну, като е изцяло допустимо той да е провокирал отдръпването на поддръжката на обединението на социалдемократите и либералите от личното им държавно управление.
Според прокурорите Вълков е употребявал служителя от службата за кадастър да утвърждава документите на своя компания. В подмяна той е давал месечно по 220 евро на чиновника в течение на три години
Британските туристи, лъжливо твърдящи, че са получили хранително натравяне, с цел да получат „ лесни пари “, са коствали на хотелиерската промишленост на Кипър повече от пет милиона евро за последните пет години, написа Cyprus Mail.
Коментарите на Кипърската хотелиерска асоциация са оповестени в един ден с началото на акцията на Британските туристически сътрудници „ Спрете измамите с заболяванията “, наблягайки, че от 2013 година „ има повече от 500% увеличение на исковете за отплата за разболяване по време на ваканции с десетки хиляди такива от предходната година “.
„ И все пак, по време на същия език, действителните нива на заболявания в курортите остава постоянна и казусът е само обвързван с английските туристи. Доказателството допуска, че доста от тези изказвания може би са пресилени или лъжливи “, считат от Кипърската хотелиерска асоциация. Нейният шеф Захариас Йоанидис съобщи, че казусът се състои в това, че хотелите получават неприятна известност, даже и когато не е имало породена щета.
„ През последните две години лъжливите изказвания за хранително натравяне са коствали на хотелите в Кипър повече от 5 млн. евро “, уточни Йоанидис. Сумата е желана от туристите от туристическите оператори, които на собствен ред заплащат по-малко на хотелите. „ Това е проведено закононарушение, което се случва по цялостен Кипър. Ничии други туристи не вършат по този начин. Само и само британците “, добави специалистът.
Турският стопански министър Нихат Зейбекджи даде информация по отношение на стъпките, които Турция е изпълнила за покриване на потребностите на Катар след блокадата от страна на Саудитска Арабия, Бахрейн и ОАЕ, предава Yeni Safak.
„ Турция продължава да дава отговор на тези потребности. Ние имаме вяра, че този проблем ще бъде отстранен скоро. Броят на товарните кораби, които пратихме към Катар е 105 “, съобщи министър Зейбекджи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР