Правителството на Швеция одобри нов пакет военна помощ за Украйна.

...
Правителството на Швеция одобри нов пакет военна помощ за Украйна.
Коментари Харесай

Швеция обяви нов пакет военна помощ за Киев на стойност 199 млн. долара

Правителството на Швеция утвърди нов пакет военна помощ за Украйна. Този пакет за поддръжка, който е четиринадесетият по рода си, съдържа артилерийски муниции, аварийни елементи, пехотно съоръжение, информационно съоръжение и муниции за БМП CV-90. Oбщата стойност на този пакет за поддръжка възлиза на почти 2,2 милиарда шведски крони (199 милиона щатски долара). Правителството също по този начин показа задание към шведските въоръжени сили да проучват и рапортуват изискванията за подкрепяне на Украйна с изтребители JAS 39 Gripen.


Правителството непрестанно прави оценка изискванията за шведска поддръжка за Украйна. Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, Швеция е дарила съоръжение на стойност над 20 милиарда шведски крони в тринадесет пакета за военна поддръжка, съобщи министерството на защитата.

С този четиринадесети пакет за военна поддръжка Швеция ще е дарила съоръжение на стойност почти 22,2 милиарда шведски крони.

В допълнение към материалите, посочени в законопроекта, държавното управление възнамерява да вземе решение и за удължение на приноса на Швеция за ръководената от Англия интервенция " Интерфлекс “. Ръководеното от Англия главно образование " Интерфлекс " има за цел да образова 30 000 украински новобранци на всяко тримесечие и Швеция възнамерява да продължи да взе участие с до 120 инструктори и през 2024 година

Важна входяща стойност е образованието за ориентировка на JAS 39 Gripen, което украинските водачи и наземният личен състав са минали под егидата на шведските въоръжени сили.

Шведските въоръжени сили би трябвало също по този начин ще рапортуват изискванията за възможна поддръжка в границите на интернационалната коалиция за F-16, в която взе участие Швеция.

Предпоставка за възможна поддръжка с JAS 39 е Швеция първо да стане член на НАТО.

Задачата би трябвало да бъде докладвана на 6 ноември, когато висшият главнокомандващ ще показа отчет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР