Правителството на Шотландия публикува проектозакона за провеждане на втори референдум

...
Правителството на Шотландия публикува проектозакона за провеждане на втори референдум
Коментари Харесай

Правителството на Шотландия публикува проектозакона за втори референдум за независимост

Правителството на Шотландия разгласява проектозакона за осъществяване на втори референдум за самостоятелност , осведоми Агенция Франс Прес.

Управляващите желаят да се организира вторият референдум след оправянето с пандемията, само че " през първата половина на мандата на новия парламент ".

Шотландската национална партия разгласи, че ще се опита да прокара проектозакона, в случай че изборите през май вкарат в Народното събрание задоволително депутати , които поддържат самостоятелност.
 Шотландия заплаща висока икономическа цена при самостоятелност
Шотландия заплаща висока икономическа цена при самостоятелност

Икономиката на Шотландия ще губи по минимум 11 милиарда английски лири на година

Законодателното предложение включва същия затворен въпрос като на допитването през 2014 година Датата на втория референдум ще бъде решена от депутатите.

Консерваторите, лейбъристите и демократичните демократи са срещу. Те считат, че Шотландия би трябвало да се концентрира върху възобновяване от здравната рецесия вместо да се спори за конституцията.

И за момента английското държавно управление отхвърля да даде единодушието си за нов референдум.

Предложеното законодателство включва същия въпрос като на референдума през 2014 година - " Трябва ли Шотландия да бъде самостоятелна страна? " Може да се отговори с " Да " и " Не ". Но самостоятелната Избирателна комисия ще направи инспекция на формулировката на въпроса след формалното внасяне на законопроекта в Народното събрание.
 Шефът на консерваторите в Шотландия атакува Стърджън за втория референдум за самостоятелност
Шефът на консерваторите в Шотландия атакува Стърджън за втория референдум за самостоятелност

Това било неразумно тъкмо в този момент по време на пандемията

Шотландците отхвърлиха, само че Брекзит и дейностите на английското държавно управление в битката с ковид усилиха поддръжката за разединение, като множеството социологически изследвания сочат, че болшинството поддържа обособяване от Обединеното кралство.

Изборите за шотландски парламент ще се проведат през май 2021 година . Шотландската национална партия на първия министър Никола Стърджън се чака да се показа мощно, което ще се одобри като мандат за образуване на още един референдум за самостоятелност.
 Джонсън отпътува за Шотландия, убеждава ги да не напущат Обединеното кралство
Джонсън отпътува за Шотландия, убеждава ги да не напущат Обединеното кралство

314-годишният съюз сред Англия и Шотландия е под въпрос

Премиерът на Англия Борис Джонсън декларира, че гласуването през 2014 година, когато 55% против 45% шотландци гласувах срещу самостоятелност, е решаващото събитие за потомство и държавното управление му акцентира, че не би трябвало да има нов референдум в близко бъдеще.

Лондон би трябвало да даде утвърждението си за всеки плебисцит.

Последните социологически изследвания демонстрират, че се усилва поддръжката за самостоятелност. Но присъединение към Европейски Съюз няма да бъде елементарна условност . Шотландия има сериозен фискален недостиг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР