Правителството на североизточния индийски щат Трипура отстрани от длъжност главния

...
Правителството на североизточния индийски щат Трипура отстрани от длъжност главния
Коментари Харесай

Лъвове, кръстени на мюсюлмански владетел и хиндуистка богиня, предизвикаха полемика

Правителството на североизточния индийски щат Трипура в профил от служба основния основен реакционер на горите Прабин Лал Агравал след скандал, провокиран от кръщаването на лъв и лъвица в зоопарка като Акбар и Сита. Отстраняването е станало след подадена тъжба от дясната група Vishwa Hindu Parishad (VHP), оповестяват индийските медии.

Докато Сита е провидение, омъжено за Господ Рам в индийския епос " Рамаяна ", Акбар е мюсюлмански император от XVI в. от могъщата династия на Моголите, която ръководи Индия и е считана за " завоевател " от някои индуисти.

В жалбата си, прегледана от Върховния съд на Калкута, VHP твърди, че с настаняването на двете животни дружно в Бенгалския сафари парк се накърняват религиозните усеща. Дуото е преместено от зоологическия парк Сепахиджала в Трипура в Бенгалския сафари парк в Силигури, Западна Бенгалия, на 12 февруари.

Съдът съобщи, че животните не би трябвало да бъдат кръщавани на религиозни божества или фигури. " Защо би трябвало да предизвиквате разногласия, като кръщавате лъвица и лъв на Сита и Акбар? ". Съдия Саугата Бхатачария, който се произнесе по делото, е представен от осведомителна организация PTI.

Сита е почитана от по-голяма част от популацията на тази страна ", декларира съдията. " Също по този начин съм срещу кръщаването на лъва на името на Акбар. Той е бил ефикасен, сполучлив и всемирски император на Моголите. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР