Правителството на САЩ възстанови част от санкциите срещу Венецуела, изпълнявайки

...
Правителството на САЩ възстанови част от санкциите срещу Венецуела, изпълнявайки
Коментари Харесай

САЩ възстановиха част от санкциите срещу Венецуела, след като съдът блокира опозиционер - претендент за президент

Правителството на Съединени американски щати възвърне част от глобите против Венецуела, изпълнявайки опасността си, откакто най-висшият съд на южноамериканската страна блокира президентската кандидатура на опозиционен водач, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на финансите даде на фирмите, които подписват покупко-продажби с държавната минна компания на Венецуела, период до 13 февруари да прекратят активността си.

Ведомството позволи транзакциите с минната компания през октомври, откакто държавното управление на президента Николас Мадуро реализира съглашение с подкрепяната от Съединени американски щати опозиционна политическа групировка да работи за равнене на изискванията преди президентските избори. Облекченията на глобите в петролния и газовия бранш остават в действие.

В петък обаче вероятността за свободни президентски избори получи тежък удар, когато най-висшият съд на страната удостовери възбраната за издигане на кандидатурата на Мария Корина Мачадо, дълготраен зложелател на държавното управление и победител в първичните избори, извършени от опозицията.

Мачадо, някогашна депутатка, завоюва без значение извършените от опозицията първоначални президентски избори с над 90 % от гласовете. Победата ѝ пристигна макар че държавното управление разгласи 15-годишна възбрана да се кандидатира за поста единствено няколко дни откакто тя публично се включи в конкуренцията през юни.

Дългогодишната противничка на държавното управление имаше опция да взе участие, защото първичните избори бяха проведени от комисия, самостоятелна от изборните органи на Венецуела.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР