Правителството на САЩ ще се опита да убеди доставчиците на

...
Правителството на САЩ ще се опита да убеди доставчиците на
Коментари Харесай

САЩ стимулират съюзници да не използват оборудване на Huawei

Правителството на Съединени американски щати ще се опита да убеди доставчиците на безжични услуги и интернет в съюзни страни да заобикалят телекомуникационно съоръжение от китайския производител Huawei Technologies, оповестява Wall Street Journal.

Този ход ще ускори още повече натиска върху най-големия производител на телекомуникационни технологии в света, който е разследван от някои западни разследващи организации поради съмнения за връзки с китайското държавно управление и опцията оборудването му да бъде употребявано за шпионаж.

Според материала на WSJ американски представители към този момент са се свързали със свои сътрудници от съюзни страни и ръководители на телекомуникационни компании, които разчитат на съоръжение на Huawei, с предизвестия по отношение на киберсигурността.



Съединени американски щати към този момент ограничиха потреблението на технологии на китайския софтуерен колос в държавните структури и изпълнителите на държавни контракти, а Австралия забрани на компанията да доставя съоръжение за 5G мобилна мрежа на нейна територия.

От Huawei неведнъж са отхвърляли обвиняванията, само че все пак попадат в групата китайски софтуерни компании, на които са наложени рестрикции като част от комерсиалната война сред двете страни.

Финансови тласъци

Вашингтон обмисля и увеличение на финансовата помощ за развиване на телекомуникациите в страни, които се откажат от китайското съоръжение, оповестява още WSJ.

Едно от главните опасения на американското държавно управление е обвързвано с потреблението на китайско телекомуникационно съоръжение в страни, в които страната има военни бази, като Германия, Италия и Япония.

Huawei все още отхвърлят коментар. По-рано тази седмица обаче, компанията съобщи, че е подписала 22 търговски контракта за 5G мрежи.

Освен това, китайският колос възнамерява да открие нова лаборатория за осведомителна сигурност в Германия, която ще даде опция за инспекция на главните софтуерни кодове, като задачата е по този метод да се завоюва доверието на регулаторите преди търга за мобилния 5G набор в страната.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР