Правителството на САЩ отпуснало близо 4 милиона долара на лаборатория

...
Правителството на САЩ отпуснало близо 4 милиона долара на лаборатория
Коментари Харесай

САЩ отпуснали милиони долари на лаборатория в Ухан за експерименти върху прилепи

Правителството на Съединени американски щати отпуснало близо 4 милиона $ на лаборатория в Ухан, която е провеждала опити върху прилепи от пещери, където се счита, че е произходът на ковид, написа вестник " Дейли мейл ".

Институтът по вирусология в Ухан е провеждал опити върху прилепи, които са били хванати в провинция Юннан. Експериментите са финансирани от американското държавно управление, което е отпуснало 3,7 милиона $.

Последователността на генома на COVID-19 води до прилепи, открити в пещери в Юннан, само че се счита, че за първи път се е трансферирал върху хора на пазар за животни в Ухан.

Разкритието, че институтът е правил опити върху прилепи в региона, където е източникът на COVID-19 - и това с американски пари - води до още повече опасения, че лабораторията, а не пазарът, е главният източник на болестта.

Конгресмени и организации разкритикуваха Съединени американски щати за финансирането на " рискови и жестоки опити върху животни в Института в Ухан ".

Американският конгресмен Мат Гейтс разяснява, че е погнусен от информацията, че американското държавно управление от години финансира опити върху животни в института, което може да е довело до пандемията от ковид. По думите му американските управляващи не са имали надзор и над проучвания в други лаборатории в Китай, макар че са отпускали средства.

Институтът е ситуиран на към 30-40 километра от пазара с диви животни в Ухан, където се счита, че е тръгнала болестта.

Според документи, представени от таблоида, учени са опитали върху прилепи като част от план, финансиран от Националните институти по опазване на здравето на Съединени американски щати, които не престават да позволяват на лабораторията в Ухан да получава американски долари за опити.

По непотвърдена информация вирусът може да е публикуван от учени от института, които са работили върху опита с прилепите.

Втори институт в града - Центърът за надзор на болесттите, който е на няколко километра от пазара - също се има вяра, че е провеждал опити върху животни като прилепи, с цел да изследва преместването на коронавируси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР