Правителството на САЩ обаче не изпитва същата любов към Китай

...
Правителството на САЩ обаче не изпитва същата любов към Китай
Коментари Харесай

Тим Кук се разграничи от САЩ: Имаме изгода от партньорството си с Китай

Правителството на Съединени американски щати обаче не изпитва същата обич към Китай

Емил Василев преди 3 минути 3 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 15:36 | 25.03.2023

Нова кислородно-йонна батерия ще промени играта при съхранението на сила от възобновими източници

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Между контрола върху износа на чипове и напрежението към Тайван връзките сред Съединени американски щати и Китай са в извънредно неподходящо състояние, само че това не попречи на доста високопоставени софтуерни мениджъри, в това число на основния изпълнителен шеф на Apple Тим Кук да възхваляват страната на тазгодишното издание на Форума за развиване на Китай.

Кук беше един от над 50-те висши мениджъри и държавни чиновници от целия свят, които участваха на проведеното от държавното управление събитие в Пекин, първото след спирането му поради епидемията от COVID-19. The Wall Street Journal оповестява, че основният изпълнителен шеф на Qualcomm Кристиано Амон също е участвал, както и изпълнителни шефове от Samsung, Johnson & Johnson, Pfizer, Procter & Gamble, Mercedes-Benz, Shell и доста други.

Китай остава главен пазар за Apple. Въпреки че продажбите на iPhone са намалели спрямо миналата година, общите продажби от Китай съставляват 23,9 милиарда $ от приходите на Apple през последното тримесечие.

„ Иновациите се развиват бързо в Китай и имам вяра, че ще се ускорят още повече. Apple и Китай порастват дружно и това е една симбиотична връзка. “

заяви Кук, представен от осведомителното издание The Paper.

Кук също по този начин разгласи, че Apple усилва даренията си за Фондацията за проучване на развиването на Китай до 14,5 млн. $, половината от които ще финансират образованието в региона на цифровите технологии в слаборазвитите региони на Китай.

„ За нас е чест да задълбочим разбирането си за китайското обучение, да подкрепим кариерата и да създадем благоприятни условия за младите учещи се в селските региони. “

съобщи Кук.

Във връзка с спиранията във веригата за доставки заради COVID-19 и възходящото напрежение със Съединени американски щати, Apple от години се пробва да понижи зависимостта си от Китай. За 2021 година на страната се падат 95,3% от световните индустриални интервенции на Купертино. Пандемията накара Apple да реалокира част от производството на iPhone в Индия през предходната година, същата, в която противоречивите ограничавания на Коронавирус провокираха митинги в завода на Foxconn в Джънджоу, което докара до дефицит на бройки от най-новата серия iPhone 14.

В речта си Кук приказва и за образованието и нуждата младежите да усвояват умения за програмиране и сериозно мислене. По време на престоя си шефът на Apple посети магазините на Apple в страната, за наслада на китайските обществени медии.

Apple има история, в която се е опитвала да се подчини на китайското държавно управление, като преди този момент е премахнала хиляди игри, приложения и VPN услуги от своя App Store по искане на локални чиновници. По време на продемократичните митинги в Хонконг тя също по този начин отстрани приложение за митинги и новинарското приложение Quartz.

В отчет от 2021 година се твърди, че Кук е подписал загадка капиталова договорка с Китай на стойност 275 милиарда $, с цел да помогне на Apple да преуспее в страната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР