Правителството на САЩ е обезпокоено от връзките между най-голямата бразилска

...
Правителството на САЩ е обезпокоено от връзките между най-голямата бразилска
Коментари Харесай

Най-голямата бразилска наркобанда незаконно добива злато в Амазония?


Правителството на Съединени американски щати е обезпокоено от връзките сред най-голямата бразилска наркобанда и противозаконния рандеман на злато в тропическите гори на Амазонка, съобщи чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати след срещи с бразилските правоприлагащи органи и гражданското общество.

Брайън Нелсън, заместник-секретар по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване, съобщи, че е научил тревожна информация за връзките сред Първото основно командване (PCC) – главен международен трафикант на кокаин, и безконтробните златотърсачи, опустошаващи Амазонка, заяви “Ройтерс”.

През декември президентът на Съединени американски щати Джо Байдън наложи финансови наказания на PCC, която се е родила в пандизите на Сао Пауло при започване на 90-те години на предишния век. Сега най-мощната незаконна организация в Бразилия е измежду наркобандите, които оказват помощ за заливането на Европа с кокаин.

Нелсън съобщи, че срещите му в столицата Бразилия и бизнес центъра Сао Пауло са породили опасения, че PCC може да е забъркана и в закононарушения против околната среда, като да вземем за пример рандеман на злато.

“Фокусирани сме върху противозаконния рандеман на злато… тъй като той може както да генерира запаси за други противозаконни действия, поради цената на златото, по този начин също и да обезпечи средство за изпиране на противозаконните запаси от трафика на наркотици”, сподели той пред публицисти.

Нелсън съобщи, че е разискал с бразилски високопоставени лица и предлагането за ограничение на цените на съветския нефт като част от западния отговор на нахлуването в Украйна. Той не разяснява мнението на Бразилия за това предложение, само че съобщи, че “техническите дискусии” ще продължат с Бразилия, която е чист експортьор на нефт и има малко директни връзки с съветския енергиен бранш.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР