Правителството на Руската федерация одобри концепцията за развитие на яхтен

...
Правителството на Руската федерация одобри концепцията за развитие на яхтен
Коментари Харесай

Русия започва да развива мащабна концепция за яхтен туризъм

Правителството на Руската федерация утвърди концепцията за развиване на яхтен туризъм в страната за интервала до 2030 година, направена от Федералната организация по туризъм. Тя дефинира задачите и предпочитаните области на яхт туризма в Русия, като се вземат поради икономическите, географските, инфраструктурните и законодателните особености на страната ни, както и международният опит в тази област, предава. 

Концепцията планува основаването на обширна мрежа от модерни яхтени пристанища в Русия, които ще са многофункционални целогодишни туристически комплекси с хотели, конгресни центрове, спа комплекси, фитнес зали, магазини, заведения за хранене, музеи, магазини за сувенири и пешеходни зони.

Разширяването на яхтената инфраструктура ще сътвори нови работни места, ще насърчи развиването на крайбрежното пътническо мореплаване, събитийния туризъм, спорта и дейностите навън. Предлага се също да се основат условия за привличане на задгранични туристи. Планира се пускане на нови просветителни стратегии в региона на яхт туризма, които ще подобрят равнището на обслужване в тази област.

Според Федералната организация по туризъм в Русия центровете на яхтен туризъм включват Краснодарска територия, Република Крим и Севастопол, редица волжски градове, Москва, Санкт Петербург, Приморски край. Почивка на вода благодарение на яхти е известна в районите, ситуирани по крайбрежието на Волга, в Република Татарстан, Перм, Приморски територии, Ростов, Ленинград, Архангелск, Калининградска област, в Република Крим.

Както отбелязва Федералната организация по туризъм, яхтингът е един от най-печелившите и търсени типове туризъм в света, защото съчетава деен отдих край водата, занимания и опция да си починете от паниката на града. В страни с развита яхтена инфраструктура този тип туризъм съставлява до една четвърт от приходите на хотелиерството. В същото време Федералната организация по туризъм счита, че в Русия, макар огромния брой езера, реки и морета, туризмът с яхти към момента не е задоволително развъртян. 

" Приемането на концепцията е значимо решение за усилване на развиването на яхтен туризъм в Русия. Това е доста перспективна област, която може да бъде развита във всеки район на страната ни. Въз основа на концепцията ще бъде основана пътна карта - съответен проект за дейности и ограничения. Планира се актуализиране на ограниченията за държавна поддръжка за яхтен туризъм, в това число стратегии за дребен и междинен бизнес, и поправяне на държавните стратегии, свързани с този тип туризъм ", изясни ръководителят на Федералната организация по туризъм Зарина Догузова.

Според нея използването на ограниченията, препоръчани в концепцията, ще разсее мита за първокласното качество на яхтения туризъм и ще образува налични предложения за пътуващите. " Всичко това би трябвало да усили капиталовата прелест на промишлеността, да притегли нов личен състав и да сътвори нови съвременни места за пътешестване ", заключи Догузова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР