Правителството на Руската федерация не планира да повишава минималната цена

...
Правителството на Руската федерация не планира да повишава минималната цена
Коментари Харесай

Обещаха на руснаците да не вдигат минималната цена на водката до края на годината


Правителството на Руската федерация не възнамерява да покачва минималната цена на дребно на водката, заяви в изявление за Российская газета вицепремиерът Александър Хлопонин.

"Засега не планираме да усилваме минималната цена на дребно, през тази година пред нас не стои такава задача. През 2018 тя няма да бъде повишена", споделя Хлопонин.

Той прецизира, че се чуват оферти да се привърже минималната цена на водката към инфлацията, с цел да компенсира на производителите обвързваните с този развой загуби. Предлага се и при образуването на тази цена да се тръгне от виталното ниво.

Според министъра се работи с Министерството на финансите, с цел да не се допусне да се употребява тази цена за изтласкване от пазара на избрани производители. "За страдание този механизъм се употребява за недобросъвестна конкуренция. Искаме да извадим даден производител на някакъв алкохол - и се стартира: давайте да му вдигнем минималната цена на дребно и по този метод незабавно да изчезне тази категория производители", разяснява Хлопонин.

По-рано се съобщаваше, че минималната цена за 0,5 литра водка ще бъде 205 рубли (2,87 евро). Според Министерството на финансите обясняват, че "няма аргументи за повдигане на минималните цени на дребно", защото това е обвързвано с нарастване на акциза, а акцизът на твърдия алкохол в Русия е замразен за още две години. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР