Правителството на Република Северна Македония взе решение да обявяви кризисна

...
Правителството на Република Северна Македония взе решение да обявяви кризисна
Коментари Харесай

Скопие обяви кризисна ситуация в енергийния сектор

Правителството на Република Северна Македония взе решение да обявяви спешна обстановка в енергийния бранш за период от 30 дни. Това става по искане на Комисията за мониторинг на обстановката в снабдяването с електрическа сила, образувана от министерството на стопанската система.

Икономическият министър Крешник Бектеши изясни, че решението е взето въз основа на оценката на комисията, че съществува риск от пораждане на рецесия поради дефицит на електрическа сила.
 Македонски професор изхвърлен от историческата комисия поради въвличане на политиката Македонски професор изхвърлен от историческата комисия поради въвличане на политиката
Македонският министър на външните работи Буяр Османи заяви, че е прекратил контракта на проф. Ванчо Георгиев, който е член на смесената...

Този риск е заради положението на пазара на електрическа енергия и е разказан в отчет на МЕПСО /държавния оператор на електропреносната система/ за стабилността на македонската електроенергийна система в последното тримесечие на тази година.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР