Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността

...
Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността
Коментари Харесай

РСМ освободи Владо Бучковски от поста специален представител в преговорите с България

Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността специфичен представител на страната в договарянията с България за решение на разногласието сред двете страни, потвърдиха за МКД от държавната пресслужба.

Освобождаването на Бучковски e минало на съвещанието под точката " кадрови решения ". Засега не се оповестяват аргументите за освобождението му, само че тя стана факт ден след безапелационната позиция на българския КСНС по тематиката " Република Северна Македония ".

" Към края на предходната година на Бучковски бе прeдложен мандат като медиатор в диалозите с България за решение на разногласието и повдигане на българското несъгласие за страната, заради което Република Северна Македония не получи дата за договаряния с Европейски Съюз ", отбелязва МКД. " Бучковски доста пъти посети България и имаше срещи с президента и премиера на тази страна, както и с министри и други авторитетни публични персони и бе посетител на телевизионни канали, където даваше свои отзиви и оферти по какъв начин да бъде решен разногласието сред двете страни ", показва МКД.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР