Правителството на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР)

...
Правителството на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР)
Коментари Харесай

Северен Кипър забранява пластмасовите торбички и други продукти за еднократна употреба


Правителството на приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) е решило да забрани даването и продажбата на пластмасови торбички от юни тази година, заяви КНА.

В решението се споделя, че „ се не разрешава пластмасови торбички с дръжки да се дават на потребителите против възнаграждение или гратис, посредством промоционални дейности или акции от юни. Много леките пластмасови торбички без дръжки са изключени от решението “.

Целта е да се предотврати разпространяването на пластмасовите торбички, които се продават на пазарите в северната част на Кипър от 2018 година против 25 гроша, и да се ограничи до най-малко използването им.

Междувременно вицепремиерът и министър на туризма, културата, младежта и околната среда на приетото единствено от Анкара държавно управление в Северен Кипър Фикри Атаоглу разгласи, че на идващото съвещание на държавното управление на СКТР ще бъде взето решение за възбрана на продажбата на пластмасови произведения за еднократна приложимост като пластмасови принадлежности, чаши, чинии и сламки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР