Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп е на път

...
Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп е на път
Коментари Харесай

САЩ продават на Саудитска Арабия оръжия за 1,3 милиарда долара

Правителството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е на път да утвърди продажбата на Саудитска Арабия на артилерия за над 1,3 милиарда $, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Държавният департамент заяви, че Конгресът е бил известен от администрацията на Тръмп за желанието й да утвърди договорката. Законодателите ще имат период от 30 дни да се опитат да спрат продажбата, отбелязва АП.

ТАСС показва, че става въпрос за самоходни гаубици. Саудитска Арабия е поискала от Съединените щати 180 броя 155-милиметрови оръдия от този тип на обща стойност 1,31 милиарда $, предава Българска телеграфна агенция.

Продажбата на тези гаубици няма да промени военния баланс в Близкия изток, увери Пентагонът, представен от ТАСС.

АП отбелязва, че Съединени американски щати са договорили продажбата на оръжия за над 2,3 милиарда $ на Саудитска Арабия, откогато престолонаследникът, принц Мохамед бин Салман, дойде в Съединените щати предишния месец.

По-рано Съединени американски щати показаха безпокойствие от огромните цивилни загуби, причинявани от ръководената от Саудитска Арабия сунитска коалиция против шиитските бунтовници в Йемен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР