Правителството на Португалия разпореди днес да бъдат затворени нощните клубове

...
Правителството на Португалия разпореди днес да бъдат затворени нощните клубове
Коментари Харесай

Португалия затваря нощните клубове и баровете до 9 януари

Правителството на Португалия разпореди през днешния ден да бъдат затворени нощните клубове и питейните заведения от 26 декември до 9 януари и предложи на хората да работят от къщи, съобщи Ройтерс.

Ограниченията се постановат, с цел да се попречи на разпространяването на ковид през празничните дни. Премиерът Антониу Коща разгласи също, че за настаняване в хотел ще се изисква отрицателен тест, а за празнувания навън на Новата година ще могат да се събират до 10 индивида на едно място. Отрицателен тест ще е нужен и за влизане в заведения за хранене, казина, за присъединяване в тържества на публични места.

" Това към момента няма да е естествената Коледа, с която сме привикнали ", сподели министър председателят. Но в случай че не вземем тези ограничения в този момент, последствията за живота на всички ни ще бъдат доста по-лоши след Коледа и Нова година, добави той. Предвиждаше се множеството от рестриктивните мерки да влязат в действие при започване на януари, само че епидемиологичната обстановка наложи те да бъдат въведени по-рано, сподели Коща.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР